skip to Main Content
Sessió Especial Tècnics Portada

Sessió especial de cocreació amb tècnics i tècniques municipals

  • El personal municipal que treballa directament en la gestió d’ajuts socials ha pogut participar en una sessió especial amb els desenvolupadors dels aplicatius de Gàvius.       
  • Han pogut exposar les necessitats del dia a dia i quines funcionalitats els aniria bé que tingués el seu assistent virtual. L’objectiu és dissenyar una eina a la seva mida perquè els sigui més fàcil tramitar els ajuts socials que sol·licita la ciutadania.

Gavà i Mataró ja han dut a terme la sessió de cocreació especial programada per als treballadors i treballadores municipals. Representants dels departaments de Serveis Socials, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i Informàtica s’han reunit de manera virtual amb els desenvolupadors de l’assistent virtual destinat a ells i elles, que servirà per agilitzar la seva feina i poder donar un servei de tramitació d’ajuts molt més àgil i adequat a cada cas.

L’empresa que desenvolupa els aplicatius de Gàvius, Inetum, i la facilitadora de les sessions, Eurecat, els van preguntar en primer lloc quins són els fluxos de treball que els resulten més còmodes i quins altres s’haurien de millorar. Tot seguit es va passar a deu activitats més específiques, amb exemples de possibles pantalles que tindria l’aplicació i propostes de millora.

A la primera d’elles es va mostrar la pantalla d’inici, i l’equip de cocreació va proposar els botons que els farien falta, com per exemple “Els teus expedients”, “Resolucions d’ajudes sol·licitades”, “Vinculació amb ajudes d’altres administracions” o “Ajuda en directe”. A la segona activitat es va fer una descripció de les icones, la majoria de les quals van trobar molt entenedores. Quant a les dades dels usuaris que haurien de tenir disponibles (DNI, nom, número d’expedient, etc.), l’equip va afegir la cerca per adreça o la conveniència de tenir un arbre amb les dades de les persones vinculades a l’expedient. En la consulta de dades es va considerar que hauria d’haver-hi una vinculació al padró, un botó per pujar documents o una icona de notificacions.

Els tècnics i tècniques municipals van anar afegint funcionalitats a altres pantalles del seu futur assistent virtual: la d’ajudes sol·licitades per una persona en concret, la de detall de cada ajut, la de proposta d’ajuts, la de simulació d’ajuts i la de recursos o eines que els agradaria tenir a mà. Moltes idees que seran la base per desenvolupar aquest aplicatiu a la mida de qui el farà servir, i que serà testejat posteriorment en una prova pilot.

Back To Top
X