skip to Main Content
Segona Sessió Cocreació Mataró Portada

Segona sessió de cocreació: provant funcionalitats i disseny

Els equips de cocreació de Gàvius ja han començat a treballar les funcionalitats de la futura aplicació per gestionar ajuts socials, així com el seu disseny. La segona sessió ha estat molt participativa i dinàmica, tant a Gavà com a Mataró.

El procés de cocreació de Gàvius ha arribat a la segona sessió. Els equips de Gavà i Mataró han començat a submergir-se de ple tant en el disseny de l’aplicatiu com en les funcionalitats que tindrà. El soci tecnològic del projecte, l’empresa Inetum, i les empreses dinamitzadores de les sessions, Eurecat a Gavà i Tecnocampus a Mataró, han dissenyat per aquesta reunió d’equip cinc activitats molt pràctiques i dinàmiques. Mitjançant un mural virtual comú, tots els membres de l’equip han anat responent els reptes proposats en diferents post-its.

A la primera activitat han hagut d’esmentar les principals aplicacions que tenen al seu telèfon mòbil, quins botons o icones tenen per configurar-les i fer-les servir, si les opcions estan en una sola pantalla o si prefereixen veure-les en format text, amb icones o per colors.

Al segon repte cada equip ha analitzat una pantalla de sol·licitud d’ajut disponible a la seu electrònica del seu ajuntament. Els responsables de desenvolupar l’aplicació han volgut saber què els sembla el més fàcil i el més difícil d’entendre i si troben clara la distribució de la informació, així com les fases del procés de sol·licitud.

A la tercera activitat ja s’ha demanat als equips de cocreació que facin propostes sobre quines funcionalitats (botons) voldrien que apareguessin a la pantalla de l’aplicació que estan creant. Després han votat les que els han semblat imprescindibles, destacant el calendari, els requisits necessaris per sol·licitar l’ajut, l’idioma o la notificació de les resolucions.

Totes aquestes funcionalitats o seccions han de tenir un nom entenedor, i això és el que s’ha demanat als equips a la quarta activitat: valorar una sèrie de propostes de títols fetes i afegir-ne d’altres. El darrer repte ha estat observar una pantalla bàsica maquetada i escriure quina informació ha d’aparèixer, quina sobra i quina troben a faltar.

Amb totes les contribucions dels equips de cocreació, s’obté una informació molt valuosa per desenvolupar l’aplicatiu i fer una eina que sigui realment útil per als futurs usuaris i usuàries.

Back To Top
X