skip to Main Content

El projecte Gàvius ha continuat presentant-se en fires i congressos al 2020, malgrat la pandèmia

La complicada situació generada per la Covid-19 ha fet que molts esdeveniments hagin de canviar de format, però tot i això s’han continuat celebrant. L’Ajuntament de Gavà i els seus socis han participat amb Gàvius a tres d’importants, on s’han seguit escrupolosament totes les mesures de seguretat.

El Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació, celebrat el 15 de maig, va ser el primer dels esdeveniments destacats de 2020 on es va parlar de Gàvius. Va ser de la mà de Karina Gibert, catedràtica de l’Intelligent Data Science and Artificial Research Center de la UPC, universitat sòcia del projecte. Gibert va participar en el panell d’experts que van parlar de les eines i estratègies TIC per frenar la pandèmia. En aquest sentit, Gàvius es fa molt necessari en la mesura que permetrà fer tràmits a distància, personalitzats i amb agilitat.

Al setembre va tenir lloc a Madrid un altre gran esdeveniment, el VI Congrés de Ciutats Intel·ligents. El tema principal va ser “Descarbonitzar, digitalitzar i distribuir: reptes de futur de les ciutats cap al 2050”, i s’hi van intercanviar coneixements i experiències en entorns urbans, posant en valor les iniciatives que s’estan desenvolupant actualment a Espanya. Gàvius es va emmarcar dins una taula rodona sobre els reptes i oportunitats de l’ús intensiu del núvol i les dades per la gestió intel·ligent de les ciutats, dins un nou model de prestació de serveis públics. L’encarregat d’explicar el projecte i de respondre dubtes i preguntes va ser Jordi Tort, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Gavà i president de l’àmbit de Nova Governança i Serveis Generals, Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat.

L’edició de 2020 del fòrum Green Cities va comptar amb 1560 assistents professionals, 720 entitats presentades, 53 ciutats presents (entre elles, Gavà) i 225 experts. En aquest context, i seguint un estricte protocol de mesures de seguretat, es va posar sobre la taula una àmplia proposta de serveis i eines per un model de gestió més avançat i per la millora dels serveis públics. Gàvius va posar el seu gra de sorra amb la seva proposta d’aplicatiu per conèixer i gestionar els ajuts públics mitjançant la intel·ligència artificial i l’obtenció de dades segures i de qualitat.

Back To Top
X