skip to Main Content
Gàvius A Altres Fòrums

Gàvius present a importants fòrums nacionals i internacionals

El projecte Gàvius va avançant, també en la seva difusió. Cada vegada són més els fòrums nacionals i internacional que sol·liciten conèixer més del projecte i compartir l’experiència amb altres ciutats i àrees urbanes. Durant els mesos de setembre i octubre hi ha hagut diversos esdeveniments europeus que han comptat amb la presència de Gàvius, i està previst que al novembre aquesta tendència continuï.

El 7 i 8 de setembre va tenir lloc a Madrid la jornada URBACT de Transferències Urbanes, on diverses ciutats d’Europa van compartir experiències i projectes en diferents àmbits. L’objectiu era potenciar el diàleg multinivell, treballar en xarxa i transferir coneixement a altres indrets vinculats tant a la xarxa URBACT com a altres programes europeus. El programa incorporava presentacions de diverses institucions nacionals i internacionals, així com espais i tallers per fer networking entre les ciutats assistents. El dia 7 al migdia el primer tinent d’alcalde de Gavà, Jordi Tort, va esmentar Gàvius dins la xerrada-col·loqui “El Pla de Recuperació: una mirada des de les entitats locals”. A la tarda va haver-hi les sessions de treball grupal, on va participar la directora de l’àmbit de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Projecció de la Ciutat, Maria Ángeles González, a la taula dedicada a innovació en l’administració pública local. Allà es van poder intercanviar experiències i idees amb els ajuntaments de Pamplona, Saragossa, Candelaria, Calahorra i Getafe.

Gàvius a altres fòrums - URBACT transferencias urbanas

El 12 d’octubre part de l’equip de Gàvius va estar present a la European Week of Regions and Cities, un esdeveniment on les ciutats europees mostren la seva capacitat de creixement, crear llocs de treball i implementar les polítiques de cohesió de la UE. Un equip format per representants polítics, ciutadania i l’experta consultora del projecte, va intervenir en la sessió anomenada “Ciutats atrevides, comunitats digitals”, on 5 ciutats (Gavà, Újbuda, Herleen, Rennes i Ravenna) van explicar la seva experiència creant ecosistemes urbans col·laboratius i promovent l’ús de dades i eines digitals. Després de la introducció i unes breus presentacions sobre l’accessibilitat a les dades, l’intercanvi de dades transparent i la consciència digital, els participants es van dividir en grups per fer sessions de treball concretes sobre digitalització i visualització de dades. Finalment es van presentar els resultats d’aquests tallers, d’on van sorgir molt bones idees i propostes.

Gàvius a altres fòrums - EU Regions Week

Del 9 al 12 de novembre se celebra el 4t Congrés de Govern Digital, on hi participen totes les entitats públiques catalanes. L’objectiu d’aquest esdeveniment és ajudar a construir un país capdavanter en digitalització i fer-ho de manera col·laborativa, mitjançant ponències, taules rodones i tallers. Enguany es posa èmfasi en les oportunitats per transformar l’administració, sorgides arran de la crisi provocada per la Covid-19. Inetum, el soci tecnològic de Gàvius, és un dels patrocinadors del congrés i, en un dels seus espais per presentar projectes, ha decidit destacar-ne aquest. Ho farà a través d’una entrevista al 1r tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, que es podrà veure en format virtual el dia 9 de novembre a les 12h.

Gàvius a altres fòrums - Congrés de Govern Digital

L’equip de Gàvius treballa per fer la màxima difusió del projecte, compartint coneixements i experiència amb ciutadania, administracions nacionals i europees i altres agents interessats. Per la seva banda, els vuit socis també en parlen a diferents fòrums on hi participen, com va fer la Karina Gibert, de la UPC, a la lliçó inaugural del postgrau de Direcció de l’Escola d’Administració Pública i a la taula rodona “L’ètica de la Intel·ligència Artificial aplicada a la salut social”, dins el marc de les XI Jornades R+D+I TIC Salut Social 2021.

Back To Top
X