skip to Main Content

Estudiants i treballadors del Vèneto visiten Gavà per conèixer Gàvius de primera mà

  • Els estudiants pertanyien a màsters d’administració pública, gestió de la mobilitat i gestió de la sostenibilitat de la Challenge School de la Universitat Ca’Foscari de Venècia.
  • La delegació italiana estava especialment interessada en els processos de participació ciutadana que impulsa Gàvius i en el vessant d’innovació social i urbana del projecte.

Una vintena de professionals i alumnes universitaris de la regió del Vèneto ja coneixen amb detall Gàvius. L’equip del projecte els va rebre a la sala de plens de l’Ajuntament de Gavà i els van explicar, a partir de diverses presentacions, què és Gàvius. La Project Manager, Mònica Sagredo, es va centrar en exposar els orígens del projecte i en el procés que es va seguir per presentar-lo a la Urban Innovative Actions (UIA) per la seva subvenció. També va detallar un dels processos participatius més rellevants que s’han dut a terme fins aquests moments per desenvolupar aquesta eina virtual, les sessions de cocreació amb ciutadania.

Per la seva banda, la Lead Expert del projecte, Valentina Tageo, va explicar el vessant més innovador i internacional de Gàvius, com s’engloba dins els projectes de transformació digital de la UIA i com és possible introduir la intel.ligència artificial en l’àmbit dels serveis socials. Els assistents també van poder conèixer les opcions que tenen per presentar projectes d’innovació urbana a la UIA i a altres iniciatives europees perquè siguin subvencionats.

L’organitzador de la visita i urbanista Massimiliano Granceri va quedar gratament sorprès amb les explicacions. “Hem gaudit molt de les presentacions i hem vist que els ajuntaments han treballat molt. Tenim curiositat per veure el desenvolupament del projecte en els pròxims mesos i la potencial replicabilitat de l’aplicatiu”, va manifestar. També va voler destacar un dels aspectes fonamentals de Gàvius, la participació ciutadana. “Tots hem après un nou enfocament sobre nova governança i que ciutadania i administració poden treballar plegades per construir coneixement a través de la cocreació”.

La sessió va concloure amb un torn de preguntes per resoldre els dubtes dels assistents. Aquesta visita s’engloba dins un programa organitzat per la Challenge School de la Universitat Ca Foscari de Venècia. En aquesta ocasió, han viatjat a Barcelona per conèixer projectes relacionats amb la innovació social i la relació entre administració, societat civil, empresa i centres d’investigació. El pròxim 18 d’octubre altres estudiants de la mateixa universitat ens visitaran i podran conèixer els últims avenços del projecte.

Back To Top
X