El IX Congrés d’Innovació Pública celebrat a Cadis es va centrar en aspectes d’innovació de…

EL Tecnocampus de Mataró acull una jornada de treball de tot l’equip Gàvius per donar una empenta al projecte en la seva última fase
- Una trentena de professionals es van reunir per parlar de l’estat del projecte i avançar en el seu desenvolupament.
- La jornada també va servir per fer activitats de team building amb l’objectiu de connectar a l’equip i fer més estreta la comunicació.
Gàvius està format per un nombrós equip multidisciplinari que se sol reunir online per tractar tots els temes relacionats amb el desenvolupament del projecte. Però en aquesta ocasió, s’ha cregut indispensable reunir-se de forma presencial, per donar una empenta a l’assistent virtual ara que es troba en la seva última fase.
La jornada de treball, organitzada per l’Ajuntament de Mataró al Tecnocampus d’aquesta localitat, es va dividir en diferents parts per assolir tots els objectius previstos. Primer, es va fer una posada en comú per explicar el funcionament general de Gàvius, la seva situació actual i decidir els següents passos. Tots els assistents van poder resoldre dubtes i fer les aportacions que van considerar oportunes. Després, es van reunir en grups de treball per tractar diferents àmbits: l’eina des del punt de vista de l’usuari, els aspectes tècnics i també els aspectes legals.

Als grups de treball van sorgir temes com, per exemple, com s’ha de donar d’alta l’usuari en l’aplicatiu o com el poden fer servir els treballadors socials. També es va parlar de matèries més tècniques com l’arquitectura de dades o sobre com millorar l’algoritme actual. Sense oblidar un dels punts fonamentals d’aquesta eina, l’aplicació d’una correcta política de protecció de dades i la possibilitat que l’usuari la pugui fer servir de forma anònima.


A banda de treballar intensament en el projecte, aquesta jornada també va servir per unir a l’equip i fer més estreta la comunicació entre els seus integrants, amb activitats tan participatives com un scape room.

En una època postpandèmica, les reunions presencials són cada cop menys habituals, però continuen sent necessàries per estrènyer relacions entre els integrants de l’equip, ser més eficients i avançar més ràpidament en la consecució del projecte.