skip to Main Content
Final Procés De Cocreació Portada

Acaba el procés de cocreació amb gran èxit de participació

  • Les dues darreres sessions amb ciutadania i personal municipal han servit per posar sobre la taula necessitats, opinions i propostes, que serviran per desenvolupar les aplicacions de Gàvius.
  • Els equips de Gavà i Mataró han treballat de manera sincronitzada, amb unes dinàmiques molt participatives dutes a terme per Inetum, el partner tecnològic del projecte, i Eurecat i Tecnocampus, les empreses facilitadores de les sessions.

El procés de cocreació de Gàvius ha arribat al seu final. Els equips de Gavà i Mataró han fet, en les dues darreres sessions programades, les aportacions necessàries per començar a desenvolupar els aplicatius. I és que aquests s’han d’adaptar a les persones que els faran servir: ciutadania i personal municipal implicat en l’àmbit dels Serveis Socials.

La tercera sessió, celebrada els dies 9 i 10 de juny a Gavà i Mataró respectivament, es va dedicar a la validació del disseny de les diferents pantalles, a partir de la feina feta a les anteriors reunions. Es van proposar diversos reptes a l’equip, que aquest va haver de resoldre a partir d’exemples de pantalles proposats. Per a cada repte es van discutir aspectes com la usabilitat, la facilitat de trobar la informació, els apartats que hi haurien d’aparèixer o elements de disseny com colors i icones. La sessió va ser tan participativa que van quedar activitats pendents, així que finalment es va dur a terme la quarta i darrera sessió, que quedava pendent del desenvolupament de les anteriors.

Aquesta darrera reunió de treball va servir per continuar avançant en la validació de pantalles, sobretot en les relacionades amb l’espai personal de l’usuari i la manera de comunicar-se amb el seu ajuntament. A la part final, es van demanar a l’equip propostes de nom per l’aplicació i hi van sorgir molt bones propostes. Cal destacar que a Mataró es va poder celebrar la sessió en format presencial, aplicant totes les mesures necessàries de prevenció de la COVID-19.

Ara es començaran a desenvolupar els aplicatius per la ciutadania i per les treballadores i treballadors municipals, incorporant les propostes sorgides al procés de cocreació. Però això no vol dir que la feina de l’equip hagi acabat; si així ho volen, podran tornar-se a trobar en properes sessions de contrast que s’aniran fent per testejar les aplicacions a mida que es vagin construint.

Una eina per tramitar ajuts socials

Gàvius és un projecte innovador que contempla la creació de tres assistents de l’administració local:

  • Una aplicació mòbil per la ciutadania
  • Un assistent per als Serveis Socials municipals
  • Una eina de planificació i gestió de recursos a l’Ajuntament

Servirà per comunicar a la ciutadania els ajuts socials que tenen a l’abast, tramitar-los, atorgar-los i percebre’ls de manera còmoda, ràpida i senzilla, a més de respectuosa amb la seva privacitat. Les possibles persones beneficiàries podran sol·licitar i gestionar els ajuts al moment a través del seu dispositiu mòbil. El projecte  s’està treballant de manera que es prioritzi la privacitat dels usuaris, que s’identificaran mitjançant un sistema totalment segur.

Segons el calendari, durant el 2022 es portarà a terme la prova pilot i la implementació està prevista pels primers mesos del 2023 als ajuntaments de Gavà i Mataró, amb l’opció que sigui un model traslladable a altres administracions d’arreu d’Europa.

Back To Top
X